Kayda Bağlı İhracat
Kayda bağlı ihracat, gümrük beyannameleri, ihracatçı Birliği Genel Sekreterliği tarafından belirlenerek kayda alınmaktadır. İhracı kayda geçmiş bulunan malların tabi olduğu kurallara bağlı ihracat şekline de kayda bağlı ihracat denmektedir. Kayda bağlı mal ihracatı yapmak isteyenler güvenle işlemlerini yürütebilmek için uzman desteği alması gerekmektedir. Bu konuda uzmanlığı kanıtlanan firmalardan hizmet almak doğru adım olmaktadır. Alanında profesyonel hizmet veren firmalarla çalışarak sorunsuz ihracat yapabilmektedir. Kayda bağlı ihracat kapsamında bulunan mal ve ürünleri ihraç edebilmek için yasal mevzuatın bilinmesi ve eksiksiz evrak düzenlenmesi gerekmektedir.
Kayda Bağlı İhracat Ne Demek?
Kayda bağlı ihracat, yasalarla ihraç edilme şekilleri belirlenen ürün ve malların söz konusu olduğu ihraç şeklidir. Kayda bağlı ihracat malları, ihracatçı birlikleri genel sekreterliği tarafından beyan edilerek kayda geçirilmektedir. Bu listede bulunan malların bağlı bulunduğu yasa koşullarında ihracata tabi tutulması işlemine de kayda bağlı ihracat adı verilmektedir.
Kayda bağlı ihracat malları ve ürünleri, ozon tabakasını olumsuz etkileyebilecek ürünler, organik ürünler, endemik bitkiler, zeytin- zeytinyağı gibi özellikli ürünler olarak bilinmektedir. Söz konusu mal ve ürünler, İhracatçı Birlikleri tarafından belirlenerek kayda alınmaktadır. Mevzuat ve kayda bağlı ürün bilgilerini www.ercangumrukleme.com adresinden alınabilmektedir. Profesyonel firma ekibinden alınacak teknik destek uyarınca sorunsuz ihracat yapılabilmektedir.
Kayda Bağlı İhracat Malları Çeşitleri
Kayda bağlı ihracat malları, ihracatı yapmak isteyenler Ercan Gümrükleme ekibinden destek alabilmektedir. Kayda bağlı mallar listesi oluşturulduktan sonra resmi gazetede yayınlanarak, Gümrükleme idari bürolarına gönderilmektedir. Gümrük Beyannameleri ve onaylanan ihracat mal kayıtları birlikte gümrük idaresine başvuru yapmaktadır. Onay tarihinden itibaren 90 gün içinde müracaatın yapılması gerekmektedir. İhraç edilmesi gereken mal, kayda bağlı ihracat malları listesinde bulunuyor ise ihracatçı birliklerine müracaat edilmesi gerekmektedir. İlgili koşullara uygun olarak ihracatın yapılabilmesi kararnameler ve uluslararası anlaşmalara uyumlu olarak yapılabilmektedir. İhraç edilebilmesi kayda bağlanan mallar Müsteşarlıklar tarafından tebliğ edilerek yayınlanmaktadır.
Kayda Bağlı İhracatta GTP
Kayda bağlı ihracat ürünleri olarak tanımlanan mal ve ürünler, İhracatçılar Birliği genel Sekreterliği tarafınsan kayda alınarak onaylanmaktadır. Kayda bağlı ihracatta, malın özelliği ve ulusal- uluslararası koşulları gereği şartlı çıkışı olması gerekmektedir. Sizin mal ve ürününüz ihracı kayda bağlı mallar listesinde bulunuyor ise ihracat koşulları hakkında profesyonel destek almak durumundasınız demektir.
GTP İngilizce, Generative Pre-trained Transformer ifadesinin kısaltımı olarak sunulmaktadır, Üretici ön eğitim dönüşümü şeklinde ifade edilmektedir. Aynı zamanda proteinler ve enzimler konusunda sık kullanılan bir ifadedir. Ticari faaliyetler arasında ‘gtp’ iyi ticaret belgesi olarak tanımlanmaktadır. Kayda bağlı ihracat olsun olmasın gtp belgesi önemlidir. İyi ticaret uygulama sistemi, GTP ifadesi, Good Trading Practices kısaltması olarak kullanılmaktadır. Sistem COCORAl tarafından geliştirilerek sektöre kazandırılmış bulunmaktadır. Her türlü kayda bağlı ihracat ürünü kapsam dahlinde bulunmaktadır.
Kayda Bağlı İhracat Kapsamı Ürünleri
Kayda bağlı ihracat konusunda bilgi ve destek almak isteyenler için en yakın adres, www.ercangumrukleme.com’ dur. Kayda bağlı ihracat mal-ürün listesi;
-Organik tarım esaslarına dair yönetmelik kapsamında bulunan resmi gazetede yayımlanan mallar. (10.06.2005 tarih ve 25841 sayılı resmi gazete)
-Fiyat istikrarı destekleme fonu prim kesintisi kapsamındaki mallar,
-Türkiye-Rusya federasyonu doğalgaz anlaşma kapsamında yapılan ihracat malları,
-Fiyat istikrar ve destekleme fonu tarafından ödeme yapılanların ihracatı,
-İşlem görmeyen zeytinyağı, işlem görmüş varilli ya da dökme zeytinyağları,
-Birleşmiş Milletler Kararı kapsamında ekonomik yaptırım kısıtlı maddeler,
-Taslak pipo ve ham lüle taşı ihracatı,
-Meyan kökü,
-Orijinal bağırsak,
-Ham zeytin,
-Viyana sözleşmesi kapsamında bulunan Ozon tabakasının korunmasına yönelik protokol ve değişiklik kapsamındaki malların taraf ülkelere ihracatı,
-Canlı hayvan ihracatı,
-Hurda ve çinko döküntüleri,
-Dökme kapya biber (kırmızıbiber),
-Çuval- torba ya da kutulu olarak işlem görmemiş zeytinler,
-Blok mermer,
-Mercimekler, GTİP No: 0713.40,
-Haşhaş tohumu, GTİP No: 1207.91.90.00.00 (tohumluk olmayan tür),
-Buğday – çavdar melezi, GTİP NO: 1008.90.10,
-Yuvarlatılmış mısır kırıkları,
-Orman ağacı tomrukları, GTİP NO: 44.03, gibi pek çok kalem mal bulunmaktadır.
Konu kapsamında bulunan mal ve ürün özellikleri ihracat işleyişi konusunda www.ercangumrukleme.com adresinden hizmet alınabilmektedir. Uygun fiyata alınabilecek yüksek kalite hizmet sayesinde sorunsuz ihracat yapılabilmektedir.
Ercan Gümrükleme
Ercan Gümrükleme, 1993 yılından Turgut Ercan Tarafından kurularak ticari faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır. Son teknoloji ürünleri profesyonel ekibiyle alanında en iyi çözüm üretici olarak tanınmaktadır. Ercan Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti. adıyla ve Semih Ercan direktörlüğünde sektörde yer almaktadır. Gelişen teknolojilere uyumlu, mevzuatlara hakim olarak müşterilerine hizmet sunmaktadır. 7/24 çalışma sisteminde bulunan internet sitesi aracılığıyla tüm sorulara teknik destek vermektedir.
Gümrükleme konusunda tedarik zinciri ve entegrasyon işlemlerinde kreatif çözümler sunarak farkını kanıtlamaktadır. ISO belgeleri ve başarı belgeleriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Kayda bağlı ihracat konusunda da profesyonel yaklaşımla hizmet vermeye devam etmektedir. Müşteri memnuniyeti ve çalışma prensiplerinde ödünsüzlüğüyle tanınarak yoluna devam etmektedir. Her türlü soruya cevap, soruna çözüm arayanlar zaman sınırsız olarak www.ercangumrukleme.com adresini ziyaret ederek destek alabilmektedir.