Gerçek Altın Nasıl Anlaşılır?
Günümüzde altın fiyatlarının çok fazla artmış olması dikkat çekerken aynı zamanda altın alan kişilerde de sahte altın olması ihtimali korku yaratmaya başladı. Birçok kişi altın alırken altının gerçek olup olmadığı merak ediyor. Bu nedenle de altının gerçek olduğunu anlamanın yollarını araştırıyor. Bakalım gerçek altın nasıl anlaşılır? Altının gerçek olup olmadığını anlamanın kolay yolları elbette ki bulunuyor. İlk olarak fark edeceğiniz noktalardan bir tanesi altının üst kısmıdır. Yüzeyine baktığınızda gerçek altın ile sahte altın arasında farklar olduğunu görebilirsiniz. Gerçek altınların üstünde üreten kişinin yani imalatçının kim olduğu belirtilir. Aynı zamanda altının kaç ayar olduğunu yani değerini de üstünde ki yazıdan görebilirsiniz. Ancak sahte altın da bu ibareleri görmek mümkün değildir. Bu nedenle gerçek altın ve sahte altın farkını anlamak isterseniz üst yüzeyine bakmanız size ipuçları verecektir. Ancak altının üstündeki bu yazılar çok küçük olacağı için görmekte zorluk yaşayabilirsiniz. Büyüteç gibi aletler bu yazıları görmenizi kolaylaştırır. Sahte altın basan kişiler bu damgaları da taklit ederler. Ancak bunu anlamanın yolu dikkatli bir şekilde incelemektir. Bir yerine sürtünme uyguladığınızda ve sonrasında renkte açılma görülüyorsa bu altın sahte altındır.
Gerçek Altını Anlama Yöntemleri
Günümüzde altın alırken gerçekliğini test etmenin en çok kullanılan yolu altını ısırmaktır. Bu sayede altına diş izinin ne kadar geçtiği test edilir. Altına diş izi ne kadar geçerse altın o kadar gerçektir anlamına gelir. Ancak bu test çok fazla önerilen bir test değildir. Bu yöntem yerine daha kolay bir yöntem olan mıknatıs yöntemini deneyebilirsiniz. Mıknatısı altına yaklaştırdığınızda altını çekmemesi gerekir. Çünkü altın mıknatısa karşı herhangi bir tepki vermez. Ancak sahte altınlar mıknatısa doğru gelir. Bu şekilde anlamak oldukça kolaydır.
Altınların gerçek olduğunu test ederken en güvenilir yollardan bir tanesi de asit testidir. Bu test sayesinde altının gerçekliğini kolaylıkla görebilirsiniz. Yapmanız gereken şey paslanmaz çelik tabağa koyulan altına bir damla kadar nitrik asit dökmektir. Sonrasında ise yapmanız gereken yalnızca beklemektir. Gerçek altında bir tepki görülmez. Ancak farklı işlemler uygulanmış bir nesne ise bu renk süt rengine, altın rengine veya yeşile dönebilir. Bu durumda anlamalısınız ki elinizde bulunan altın gerçek altın değildir. Elbette ki gerçek altını anlama yöntemleri yanlıca bu kadar değildir.
Gerçek Altının Sesi Sahte Altına Göre Farklı Mıdır?
Gerçek altın ile sahte altın arasındaki farklar sayılamayacak kadar fazladır. Bu farklardan bir tanesi de elbette ki ses farkıdır. Gerçekten de gerçek altının sesi sahte altına göre farklı mıdır? Bu yöntem gözlemler sonucu elde edilmiş olsa da çoğu zaman doğru bir sonuç verir. Gerçek altını sert bir zemine bırakmanız sonucunda tok bir ses ortaya çıkar. Ancak herhangi bir işlem görmüş olan sahte altın sert bir zemine bırakıldığında daha cılız bir ses çıkarır. Arka arkaya denemeniz durumunda aradaki farkı kolaylıkla görebilirsiniz.