Amigurumi Bebek Nasıl Yapılır?
Dünya değişime uğradıkça çocuklar da bu değişimden nasiplerini alıyorlar. Belirli bir yaşa gelmiş olan çocuklar artık bilgisayarlar ya da tabletlerle zaman geçirmeyi tercih ediyorlar. Bebeklerde ise durum çok büyük değişikliklere uğramış değil. Küçük yaştaki çocuklar oyuncaklarını ya da oyunlarını kendileri seçemedikleri için onlara sunulan imkânları değerlendiriyorlar. Bu sebeple de oyuncak bebek kültürü hala bozulmadan devam ediyor.
Oyuncak bebek kültüründe artık en çok tercih edilen ürünler amigurumi bebek olarak isimlendirilen ürünler. Japon kültüründen bizlere ulaşan bu ürünler son derece sevimli ve çocukların da ilgisini çekmeyi başarıyor. “Ami” kelimesi Japoncada örülmüş anlamı taşırken “Nuigirimi” kelimesi de doldurulmuş oyuncak anlamına geliyor. Bu iki kelimenin birleşimi ile birlikte amigurumi tabiri ortaya çıkmış.
Bu bekler hazır olarak satın alınabildiği gibi rahatlıkla evlerde de dikilebiliyor. Birçok kadının gelir kapısı haline gelen bu beklerin yapım aşaması da çok zor değil. Biraz zaman harcayan kişiler çocukları için muhteşem bebekler örebilirler.
Amigurumi İçin Gerekli Malzemeler Neler?
Amigurumi bebeklerin çok fazla talep görmesindeki etmenlerden bir tanesi de örülürken çok sayıda ürüne gereksinim duyulmaması. Amigurumi bebek için gerekli olan malzemeler;
- İnce uçlu tığ,
- Uygun yün,
- İlmek işaretleyici,
- Oyuncağın cinsine göre düğme ya da benzeri süsleme araçları,
- İçini doldurmak için elyaf, şeklinde sıralanabilir.
Amigurumi Bebekler Nasıl Örülüyor?
Bebeklerin örme aşamasında tığ örgü ve sık iğne teknikleri kullanılmaktadır. Bu teknikleri bilmeyen kişilerin amigurumi bebek ortaya çıkarması çok mümkün olmaz. Ancak bu teknikler internet üzerinden kısa sürede kolayca öğrenilebilir. İlk ürünlerde biraz zorluk yaşansa da kısa bir süre sonunda çok daha hızlı bir şekilde bebek örülebilir hale gelinecektir.
Amigurumi bebeklerde en önemli etmen her kısmın ayrı örülmesidir. İlmek arttırıp eksilterek bebekler ortaya çıkarılır. Bebeklerin kafası, gövdesi, kolları, ayakları ve varsa kulak ya da boynuz gibi ayrıntıları ayrı olarak üretilip sonra bir araya getirilir.
Örgü işlemleri tamamlandıktan sonra bölümlerin iç kısmına elyaf doldurulur ve dikim işlemi yapılır. Son olarak doldurulan parçalar bir araya getirilecek ve bebekler ortaya çıkacaktır.