Görme Bozuklukları
Sağlıklı bir gözde gelen ışınlar kornea ve lenste kırılmaya uğrayarak görme merkezine düşer ve net bir görüntü meydana gelir. Bazı durumlar da ise göze gelen ışınlar retinaya net olarak düşmemektedir. Bu durumlara ise göz bozuklukları denilmektedir.
Sağlıklı bir gözde lens ya da gözlük yardımı olmadan göze gelen ışınlar direk olarak retinaya düşer. Aksi durumda yapılması gerekenlere değinelim.
Gözde Meydana Gelen Bozukluklar ve Tedavi Yolları
Astigmat Göz
Gözde bulunan korneanın şeklinin değişip yumurta şeklinde bir yapıya dönüşmesidir. Astigmat olduğumuzda göze gelen ışınlar iki farklı eksende kırılmaya neden olur.
Bu durum ise baktığımız cisimleri olduğundan farklı doğrultuda görmemize neden olur. Astigmat tedavisi ise gözlük ve lens kullanılarak veya lazer yöntemiyle de tedavi edilebilir.
Hipermetrop Göz
Göze gelen ışınların olması gereken yerde değil de daha arkaya düşmesidir. Bunun sonucunda ise yakını bulanık görme gibi bir problem ortaya çıkar. Lens, gözlük ya da lazer tedavisi yöntemiyle hipermetroptan kurtulmamız mümkündür.
Miyop Göz
Görüntünün görme merkezinden önde oluşması miyop göze neden olur. Miyop gözlü olan insanlar yakını net görürler fakat uzağı görmekte zorlanırlar. Lazer ile tedavi edilebilir.