Mısır Piramitleriyle İlgili Şaşırtıcı Bilgiler
Piramitler çeşitli bölgelerde farklı çeşitleri bulunmasına rağmen yoğun olarak Mısır’da bulundukları için o bölge ile arasında bağlantı kurulduğundan dolayı isimlerine “Mısır Piramitleri” denilmektedir.
Piramit Nedir?
Zeminleri kare şeklinde olan bu piramitler köşe kısımlarının en üst tarafında aynı noktada kesişmesiyle oluşan geometrik şekillerdir. Üçgen benzeri bir görüntüsü olan piramitler inşa edildikten sonra mühendislerin hala titizlikte inceleme altına aldığı yapısını çözmeye çalıştıkları tasarımlardır.
Gizemi ve Bilinmeyen Gerçekler
İnsanların hala çalışmalarını sürdürdüğü ve gizemini korumakta olan piramitlere ait bilimsel olarak kanıtlanan bazı gerçeklerin yanı sıra bilimsel olarak kanıtlanmamış olan bir takım gerçekler de mevcuttur.
Piramitler üstünde hesaplanan meridyen, karayı ve denizi iki eşit parçaya bölebilmektedir. Firavunların isimlerine göre ayrılan piramitler, o firavunun odasına firavunun doğduğu ve öldüğü günler olmak üzere senede yalnızca iki kez güneş almaktadır.
Mumyalama işleminde radyoaktif maddelerin kullanım yoğunluklarından dolayı mumyalara ilk ulaşan 12 bilim adamı araştırma yaparken kanser hastalığına yakalanarak hayatını kaybetmiştir.
Alternatif tıp yöntemleri gibi özelliklere sahiptir. Vücudunuzda oluşan yanık, kesik gibi ağrıya yol açan yaraları piramitin içine girdiğiniz zaman iyileşmesinin hızlandığı söyleniyor.
Piramitlerinin bri kısmının içinde ne barındırdığını hala kimse bilmiyor. Araştırmaya giden insanların bir kısmından haber alınamazken diğer bir kısmı labirentin içinde amaçsızca döner gibi sürekli aynı yerlere çıkıyorlar.
Kenar oranları 3: 4 :5 şeklinde pisagor üçgenini yaratacak şekilde kusursuz bir şekilde tasarlanmıştır.