Detoks Nedir?
Detoks; insanların, vücudundaki toksinlerden kurtulması anlamına gelir. Detoks programı da bu sürecin belli gıda ve aktivitelerle sürdürülmesidir.
İnsanlar, günlük hayatın stresine, hava kirliliğine, alkol ve sigaraya ve daha birçok zararlı şeye maruz kalırlar ve vücutlarında toksin denen zehirli atıklar oluşur.
Detoks sayesinde kişi, bu toksinlerden arındırılır. Detoks için birçok beslenme metodu ve diyet bulunur. Bu yüzden kişinin bünyesine göre değişiklik göstereceğinden detoks tedavisi için, mutlaka bir doktorla görüşülmelidir.
Toksin Alımını En Aza İndirmek İçin Neler Yapılmalı?
Pişirme metodları, tüketilecek gıdaların sağlığa zarar verip vermemesini belirler. Buna göre kızartılmış gıdalar yerine, haşlanmış olanları tercih edilmelidir.
Temizlikte önemli bir yeri olan deterjanlar ve sabunlar mutlaka organik ürünler arasından tercih edilmeli, kimyasal olanlarından uzak durulmalıdır.
Bitki çaylarının çoğu detoks etkisi yapar. Bunlar başta yeşil çay olmak üzere; papatya, ekinezya, kırmızı pancar, zencefil ve meya kökü çaylarıdır.
Banyo yapmak, toksinleri atmanın en etkili yollarından biridir. Kuru bir fırça yardımıyla vücuda yapılacak masaj, kan dolaşımını kolaylaştırır ve cildin oksijeni artar.
Ayrıca banyo yapılan küvete su doldurulup, içine yarım bardak soda dökülmesi de detoks etkisi yaratır.Vitaminlerin de detoks tedavisi üzerinde epey etkisi vardır. Bunlar; çinko, kalsiyum, A, B, C ve E vitaminleridir.
Bunların dışında doğayla sık sık iç içe olmak ve oksijen solumak da kişide detoks etkisi yaratan bir eylemdir.