Sinüzitten Korunmak İçin Yapılması Gerekenler
Kış aylarının gelmesi, soğuk havaların ve birçok mevsimsel hastalığın habercisidir. İnsanların genelde kış aylarında yakalandığı sinüzit ise, ciddi birtakım kronik rahatsızlıklara sebep olan hastalıklardan biridir. Tedavi edilmezse veya tedavide geç kalınırsa, astım ve migren gibi kronik rahatsızlıklarla karşılaşma olasılığı çok yüksektir. Özellikle sinüzit ve astım hastalığı bir arada yaşanıyorsa, bu durumda tedavi süreci oldukça zorlu geçebilir. Bu nedenle yaz aylarından itibaren sinüzite yakalanmamak için birtakım önlemler alınması gerekir.
Yaz Aylarında Sinüzite Karşı Alınabilecek Önlemler
Deniz ve havuz sezonu olmasıyla yaz ayları, sinüzitten korunmak için ideal bir dönemdir. Çünkü özellikle deniz suyu, sinüslerdeki tıkanıkları açar ve herhangi bir iltihaplanmanın oluşması önlenir.
Kuru havalar, sinüslerin dolarak tıkanmasına sebep olduğu için klimalı ortamlarda çok bulunmamak gerekir. Çünkü klima, ortamdaki havayı kurutur. Eğer mecburen klimalı ortamda duruluyorsa, ortama nem veren buhar makinelerinden alınmalıdır. Fakat nem oranının %60’ı geçmemesi gerekir. Aksi durumda, fazla nem de sinüziti tetikler.
Spor yapmak da sinüzit açısında oldukça faydalıdır. Çünkü spor sayesinde vücuda daha fazla oksijen girer ve bu da sinüslerin temizlenmesine olanak tanır. Dolayısıyla yaz ayları, spor yapmak ve sinüsleri rahatlatmak için idealdir.